Advies: inloopdouche

Wie vandaag zijn badkamer vernieuwt kiest waarschijnlijk voor een inloopdouche. Deze soort douche is gebaseerd op de Italiaanse manier van douches maken waarbij je de keramische tegels van de badkamervloer gewoon doorlegt in de douche. Daarbij leg je dan een eenvoudig roostertje voor de afloop. Dat systeem is echter letterlijk en figuurlijk, niet waterdicht!

Nadeel van inloopdouche

Let er in de eerste plaats op dat de tegel die je kiest een kleine porositeit heeft en voldoende antislip is.

Als je iedere dag onder je douche staat, kan er via de voegjes vocht onder de tegel terechtkomen. Uiteraard voorzie je beter waterafstotend voegsel, maar dat alleen biedt onvoldoende veiligheid. Het is ook nodig om onder de douchevloer speciale vezelvliezen, siliconen, netjes en waterdichtingsmiddel aan te brengen. Een nauwgezet werkje, want de minste rimpel in het vlies zorgt voor lekkage, met natte muren of een nat plafond in de aanpalende ruimte als gevolg. Gelukkig bestaan er complete 'Doe-het —zelf -kits' die je samen met de bijhorende professionele uitleg bij Veronove Tegels kan krijgen.

Waarom zo geliefd een inloopdouche?

De inloopdouche is ontegensprekelijk de meest geliefde douchevorm in de hedendaagse badkamer. De vroegere bombastische "bak " is verdwenen. Een doorlopende vloer maakt de badkamer elegant en strak. En last- but- not — least.. een inloopdouche is gemakkelijk te reinigen !

De 100% veilige oplossing voor een inloopdouche

Om lekkage van de douchevloer en vochtgeurtjes te voorkomen, kan je opteren om een massieve "inloopdouche-vloerplaat" te plaatsen. Etceterra, een filiaal van Veronove Tegels, stelde in de afgelopen jaren een uitgebreide collectie samen van deze natuurstenen inloopdoucheplaten. Zo'n plaat is 3 cm dik en sluit naadloos aan op de badkamervloer.

Deze doucheplaten zijn bovendien wél eenvoudig zelf te plaatsen. Ze maken de douchevloer automatisch beter bestand tegen vochtin sijpeling, want de beste oplossing tegen vuile en of lekkende voegen is... geen voegjes! Daarbovenop stralen deze douchevloerplaten heel wat meer luxe en elegantie uit! Bij Veronove koop je trouwens de bad kamervloertegels in 100% hetzelfde materiaal als de douchevloerplaten van Etceterra. Hierdoor heb je hetzelfde materiaal in de douche als buiten de douche, zit het geheel op één en het zelfde vloerniveau en behoren voegen samen met vocht of andere ongemakken tot het verleden.